Woonproject De Stokerij

Woonproject De Stokerij

Luxueus en hedendaags nieuwbouwproject

Bouwpromotor

Modern woonproject in een authentiek jasje, gelegen in de dorpskern van Zele op wandelafstand van alle winkels, scholen en andere voorzieningen.

De oude jeneverstokerij Rubbens, in de Langemuntstraat, werd omgebouwd tot deze nieuwe ontwikkeling met 25 appartementen, 1 commerciële ruimte en 4 woningen. In het ontwerp werd gekozen om de bestaande massieve gevel van de oude fabriek te behouden en de herontwikkeling op te trekken als een fijne structuur. De nieuwe aluminium volumes werden als het ware ingeschoven tussen het karaktervolle oude gegeven. Dit zorgt voor een smaakvolle integratie van authentieke elementen met moderne architectuur en hedendaagse nieuwbouwnormen.

De 1- en 2-slaapkamerappartementen werden voorzien van een zonnig terras met zicht op het groene binnengebied. Elke woonunit werd modern ingericht, met de nodige aandacht voor lichtinval en kwalitatieve afwerking. De gemeenschappelijke toegangen en buitenaanleg gebeuren in harmonie met de omgeving. De 5 inkomhallen van het gebouw zijn telkens voorzien van een lift.

Deze nieuwbouwresidentie voldoet aan de huidige normen qua energie en isolatie. Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën zoals vloerverwarming en ventilatiesysteem type D.
Het gebouw beschikt over een ondergrondse parking waar u de mogelijkheid heeft een autostaanplaats en berging aan te kopen. 
 

ZELE: GEZELLIGE GEMEENTE MET EEN RIJKE GESCHIEDENIS

Residentie De Stokerij is gelegen in het centrum van Zele. Dit aangenaam dorp heeft veel te bieden aan zijn inwoners. Onder meer de groene omgeving langs de Schelde en de rijk gevulde evenementenkalender. 


Zele was tot het begin van de 20e eeuw een textielcentrum voor vlas en jute. Daarenboven was ze ook gekend voor haar vele cafés, brouwerijen en distilleerderij, onder andere de jeneverstokerij Rubbens. Deze jeneverstokerij werd opgericht in 1817, op de hoek van de Langemuntstraat met de Oudburgstraat. Dit bekend dorpszicht in het centrum van Zele was echter niet meer actief sedert 2014.

Het marktplein van Zele is een ware bezienswaardigheid. De barokke Sint-Ludgeruskerk is sedert 1942 een beschermd monument en werd recentelijk nog voorzien van sfeerverlichting. Elke dinsdagvoormiddag vindt de wekelijks markt plaats op het plein waar jong en oud samenkomen om te genieten van een koffie in de vele cafétjes. 
Fietsers en wandelaars kunnen ook hun gading vinden dankzij de talrijke wandel- en fietsroutes, die Zele biedt langs de Schelde en de vele weilanden.

Cultuurliefhebbers maken gretig gebruik van het rijk aanbod activiteiten in gemeenschapscentrum De Wiek of genieten van een bezoek aan de bibliotheek of het museum van Zeels erfgoed.

Zele is een bruisende gemeente met leuke restaurants, hippe boetiekjes, diverse supermarkten en een groot aanbod aan scholen. 

COSTERMANS PROJECTEN

‘Costermans Projecten’ is al meer dan 15 jaar een vaste waarde op vlak van kwaliteitsvolle realisaties van woningen. Deze firma spitste zich aanvankelijk vooral toe op het bouwen van villa’s op toplocaties maar specialiseerde zich mettertijd ook in het ontwikkelen van tijdloze woonresidenties en assistentiewoningen.

Het doel van de ‘Costermans-aanpak’ is duidelijk: zij probeert steeds een ‘ziel’ te geven aan al haar projecten en gaat dus steevast voor “karakter”. 
Zowel voor hoogstaande projecten met een klassieke toets als voor hedendaagse residenties, bent u bij ‘Costermans’ op het juiste adres. 
U verwacht als klant een onberispelijke kwaliteit, uitgevoerd volgens de regels van de kunst. David en Stefan Costermans en hun dynamisch team staan hier borg voor.

Contacteer
ons