Residentie Anna

Residentie Anna

Prestige nieuwbouwproject in de historische binnenstad

Bouwpromotor

Nieuwbouwproject Anna is gelegen op het Sint-Annaplein te Gent, op een steenworp van alle nodige faciliteiten: scholen, winkels, openbaar vervoer, enzovoort.

Bouwpromotor Juri deed beroep op de archieven van de dienst Onroerend Erfgoed voor een totale reconstructie van het voormalige herenhuis in neoclassicistische stijl, dat werd afgebroken omwille van haar vervallen toestand. Zo een totaalreconstructie van een historisch herenhuis is uiterst zeldzaam in België. U woont dus in een huzarenstukje van onroerend erfgoed. Parkeren - vaak een probleem in de Gentse binnenstad - kan u in de ondergrondse parkeergarage met geautomatiseerde garagepoort en autolift.

Dit nieuwbouwproject voldoet aan de huidige normen qua energie en isolatie. Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën zoals vloerverwarming. De appartementen bieden de luxe en het comfort van nieuwbouw, omringd door de pracht en praal van een oud herenhuis.

Anna, een prestige project waar het verleden en de toekomst elkaar ontmoeten, omvat negen nieuwbouwappartementen. De invulling van dit project is nog flexibel: er bestaat een mogelijkheid om twee appartementen samen te voegen.

Er zijn verschillende types appartementen, onder meer een appartement met balkon aan de voorzijde en prachtig uitzicht op het Sint-Annaplein alsook een penthouse met eigen dakterras en zicht over de Gentse skyline. Alle units zijn luxueus en tot in de puntjes afgewerkt met duurzame, kwalitatieve materialen. Daarenboven zorgen de grote raampartijen voor veel lichtinval. Een absolute troef is dat u als koper inspraak heeft in de inrichting van het appartement.
 

GENT : HOOFDSTAD VAN OOST-VLAANDEREN

Nieuwbouwproject Anna is gelegen in de historische binnenstad van Gent, waar het aangenaam wonen is.

Wie Gent wil verkennen, is zeker enkele dagen zoet. Gent is met zijn 14 deelgemeenten de grootste gemeente van Vlaanderen, na Antwerpen.

De stad heeft een rijke geschiedenis met talrijke bezienswaardigheden. Eén van de grootste monumenten is het Gravensteen, een kasteel en grafelijke residentie uit de twaalfde eeuw met een nog vrijwel intact verdedigingssysteem. Het is de enig overgebleven middeleeuwse burcht in Vlaanderen. 

Gent staat ook bekend om 'de drie torens': de 95 meter hoge belforttoren, de Sint-Baafskathedraal met het beroemde retabel Het Lam Gods en de Sint-Niklaaskerk. De Boekentoren, een universiteitsbibliotheek met studeerruimtes, wordt door velen gezien als de vierde toren van Gent.

Verder vindt u er ook nog twee andere middeleeuwse kerken (Sint-Jacobskerk en Sint-Michielskerk), twee voormalige abdijen uit de 7de eeuw (Sint-Pietersabdij en Sint-Baafsabdij), drie begijnhoven en een voormalig 13de-eeuws dominicanenklooster.

Naast deze culturele pareltjes kan u in Gent ook genieten van de natuur. Zo kan u een fijne wandeling maken in het Citadelpark, Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen of recreatiepark Blaarmeersen.

Gent leeft! Dat merkt u aan de vele evenementen. Zo worden er talrijke evenementen georganiseerd in de Flanders Expo zoals de Jaarbeurs, de Lentebeurs, de horecabeurs en de Belgian Boat Show. Op filmgebied is er het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent, waarbij de World Soundtracks Awards worden uitgereikt. Flikkendag is een opendeurdag van de Gentse politie, georganiseerd sinds 1998. Om de drie jaar wordt er ook een lichtfestival georganiseerd.

De bruisende stad Gent heeft een uitgebreid aanbod aan cafés, restaurants, winkels, scholen, supermarkten, enzovoort.

Gent is een stad die werkelijk nooit verveelt!

Contacteer
ons