Project De Vink

Project De Vink

Hededaags en modern woonproject

Bouwpromotor

Dit nieuwbouwproject is gelegen op een toplocatie, op wandelafstand van winkels, scholen en trein-en busstation en goede verbinding met autosnelwegen. 
De nieuwbouwsite ontleent haar naam aan de vinkensport, die hier vroeger gevestigd was. De 2 kleurcontrasten in de gevel zijn een knipoog naar het verenkleed van de vink. 
Het woonerf bestaat uit 11 ruime, Bijna Energie Neutrale (BEN) woningen met E-peil 20. Door vloerverwarming, een uitstekende thermische isolatie en zonnepanelen zijn deze woningen zeer energiezuinig.De woningen zijn verspreid over beide kanten van de nieuw aangelegde straat : lot 2 tot 6 bevinden zich links van de straat en lot 7 tot 12 rechts hiervan.
Het gemeenschappelijk woonpark werd ingericht als netwerkplaats voor de buurtbewoners en werd voorzien van speeltuigen. 

De architect heeft de site ontworpen met bijzondere aandacht voor het duurzame en kindvriendelijke. De strakke architectuur is een ware streling voor het oog. 
Elke entiteit beschikt over een ruime leefruimte met volledig uitgeruste keuken, 3 of 4 slaapkamers, een extra gastentoilet, en 2 volledig uitgeruste badkamers (met douche en ligbad). Door de grote raampartijen baden de woonunits in het licht. U kan u tot rust komen in de privatieve tuin.Alle woningen werden voorzien van een garage of autostaanplaats.

SINT-GILLIS-BIJ-DENDERMONDE: EEN BRUISENDE GEMEENTE

Aanvankelijk heette Sint-Gillis ‘Zwijveke’, een naam die we voor het eerst vermeld vinden in 1233. De parochie is echter ouder. Rond het jaar 700 beschikte de parochie reeds over een eigen kerkje, op de Zwijvekekouter.

In 1228 werd de parochiezetel ondergebracht in de aanpalende stad Dendermonde. Op het grondgebied van Sint-Gillis-Zwijveke was er sindsdien geen kerk meer. Eeuwenlang dienden de inwoners zich, binnen de muren van de vestingstad Dendermonde, naar hun parochiekerk te begeven: Sint-Egidius intra muros. Pas sinds 1907 beschikt Sint-Gillis opnieuw over een eigen parochiekerk: Sint-Egidius extra muros, een imposante neogotische kerk.

 Daarnaast heeft Sint-Gillis ook een rijke geschiedenis als industriegemeente met onder andere  wereldspeler Desco, die bekend staat omwille van zijn kunstgrasmatten.
Ook op sportief en cultureel vlak heeft Sint-Gillis heel wat te bieden. Zo is er bijvoorbeeld de bekende Bloemencorso, die doorgaat op elke eerste zondag van September. Het thema voor de bloemencorso 06.10.2020 “Wat een dag ! – een rijke geschiedenis aan positieve gebeurtenissen in bloemen uitgedeeld.”  Dit is een prachtig en uniek evenement, waarbij een tiental verenigingen bebloemde praalwagens maken.

De jaarmarkt (juni) en de Vemmekensspoeling (augustus) zorgen ook voor een leuke dorpssfeer.
In Sint-Gillis vindt u tal van gekende winkels maar u kan er ook terecht voor een filmavond, in cinema Albert. De nabijgelegen stad Dendermonde biedt u een grote waaier aan winkels, cafés, restaurants, scholen, openbaar vervoer, enzovoort. 

KRAANVOGEL WOONPROJECT STAAT VOOR ERVARING EN INNOVATIE

Projectontwikkelingsbedrijf Kraanvogel  Woonprojecten werd in 2016 opgericht door Filip Leybaert en Chris Elewaut, die na jaren van succesvol samenwerken, besloten om de handen in elkaar te slaan.  

Gezien hun economisch gezonde bedrijfsstructuur en gedegen vakkennis zijn ze een stabiele, betrouwbare partner die een grote meerwaarde biedt bij nieuwbouwprojecten.
Kraanvogel is een ervaren en innovatieve partner, die u op een professionele manier begeleidt om uw individuele woonwensen te realiseren. Zij staan in het bijzonder bekend voor hun originele ontwerpen, met fraaie details, en hun traditioneel metsel- en timmerwerk volgens de regels van de kunst. U kan ook rekenen op een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Dankzij hun praktische bouwkennis en verstandige calculaties, weten zij steeds weer het optimale uit uw budget te halen .

Contacteer
ons